enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpdenizli haberdenizlikazaiyi partideva partisitdp
DOLAR
34,4194
EURO
36,2975
ALTIN
2.847,23
BIST
9.422,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
18°C
Denizli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Açık
20°C

Tehlikeli geçidi kullanmak istemeyen üreticiler, yolu kapatarak tepki gösterdi

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesiden geçen otoban güzergahında çalışmaları süren üst geçitteki eğimin yüksek olması, bölge halkı için tehlike oluşturduğunu belirten üreticiler, traktörleriyle yol kapatarak duruma tepki gösterdi.

Tehlikeli geçidi kullanmak istemeyen üreticiler, yolu kapatarak tepki gösterdi
talip gsm
21.09.2023 13:58
A+
A-

Temeli Kasım 2020’de atılan ve 140 kilometre ana gövde, 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda olacak proje çerçevesinde 94 köprü, 19 viyadük, 79 altgeçit ve 573 menfez inşa ediliyor. Aydın- Denizli Otoyolundaki çalışmalar sürerken, Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi ile tarım bölgesinin bağlantısının sağlanması için üst geçit çalışması yapıldı. Üstlenici yetkililer tarafından çalışmalarında sona yaklaşılan üst geçidin eğim olarak yüksek olması bölgedeki güzergahı kullanan üreticilerin dikkatini çekti. Üreticilerin uyarılarına rağmen eğimin giderek artırılması ise mahallenin tepkisine neden oldu.

Traktörleriyle üst geçidin üzerine çıkan üreticiler, yolun eğiminin yüksek olması nedeniyle araçların çıkamadığı ve üst geçit yerine alt geçit yapılması gerektiğini dile getirdi. Karayollarının belirlediği kurallara göre eğimin yüzde 8’de bulunması gerekirken, yüzde 25’lik bir eğimin olduğuna dikkat çekti. Bölge sakinleri, iklim ve hava şartlarına göre üst geçidin can ve mal kayıplarına yol açacağını, biran önce eğimin azaltılması veya alt geçit yapılmasını talep ediyor.

Araçlarımız buradan çıkması çok mümkün değil”
Bölge halkının taleplerine kulak verilmediğini ve yaşanan soruna çözüm bulunmadığı takdirde daha büyük sorunların ortaya çıkabileceğini söyleyen Hüseyin Özel, “Buraya alt geçit yapılması daha uygundur ama karşı taraf kağıt üzerinde hareket ettiği için üst geçit yapmış. Karayollarına göre de yüksek bir eğim mevcuttur. Araçlarımız buradan çıkması çok mümkün değil. Bu geçit tehlike arz ediyor. Alt geçit yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

“Buraya kar ve yağmur yağacak, biz buradan ceset mi toplayalım”
Üst geçidin eğim oranının düşürülmesini isteyen Kocadere Mahallesi Muhtarı Abdi Cebe, “Burayı yapan ilgili yetkilerimiz, üst geçitte ki yüksekliği araçlar ile ezip eğimi azaltsın. Buraya kar ve yağmur yağacak, biz buradan ceset mi toplayalım. Vatandaşlara bedeller ödenmediği için vatandaş dur diyor ama karşı taraf durmuyor. 29 Ekim’de bu yolun açılışı olacak. B u yuzden hızlıca yapmak için acele ediyorlar. Eğim yüze 14 diyorlar ama karayoluna göre en fazla yüzde 7-8 olabilir. Bize göre eğim yüzde 25 duruyor” dedi.

“Bu araçların hepsi köydeki kantara gitmesi gerekiyor”
Yaşanan durumun bölgedeki üretimi de olumsuz yönde etkileyeceğini anlatan Bayram Işık, “Bölgede ürettiğimiz buğday, ayva, eriği, narı hem bir kamyon hem de bir traktör üst geçitten çıkartamaz. Bizim kantarımız ise köyün içerisinde yer alıyor. Bu araçların hepsi köydeki kantara gitmesi gerekiyor. Bu üst geçidi kullandığı taktirde geçemeyecek ve tehlike oluşturacak. Biz tehlikeli bir durum olduğu için üst geçide karşıyız. Yüzde kaç eğim olacaksa prosedüre göre yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu araçların hepsi köydeki kantara gitmesi gerekiyor”
Araçlarıyla ürünlerini mahallelilerine taşımalarının üst geçitteki eğim nedeniyle çok zor bir durum olduğuna dikkat çeken Mahmut Güngör ise “Traktörlerle bu üst geçide çıkamıyorum ve ürünlerimi taşıyamıyorum. Bu bölgede alt geçide daha uygun görünüyor. Yarın buradan bir insan uçtuğunda kimse bunun vebalini veremez. Buradan dolu değil boş araçlar ile çıkamıyoruz. Bize geçici olarak yaptıklarını ve düzelteceklerini söylediler ama yapmadılar” şeklinde konuştu.

 grafiktasarım
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.