enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpdenizli haberdenizlikazaiyi partideva partisitdp
DOLAR
34,2465
EURO
37,6109
ALTIN
2.920,27
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Çok Bulutlu
32°C
Perşembe Çok Bulutlu
31°C

Denizli‘de hayvanlara karşı işlenen suçlar cezasız kalmıyor

<strong>Denizli</strong>‘de hayvanlara karşı işlenen suçlar cezasız kalmıyor
talip gsm
04.10.2024 15:23
A+
A-

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, kurum olarak güvenlik kuvvetleriyle birlikte hareket ederek hayvanlara karşı işlenen suçların aydınlatılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi ve suçluların cezalandırılması için gerekli tüm adımların atıldığını belirten Çınar, “2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvanlar mal olarak değil can olarak değerlendirilmektedir. Bu Kanun ile hayvanlara karşı işlenen suçlarda idari para cezası uygulanmakta iken, 2021 yılında cezaların bir bölümü idari cezalar kapsamından çıkarılarak suç olarak değerlendirilmiştir.

İl ve İlçe Müdürlüklerimiz güvenlik kuvvetleri ile birlikte hareket ederek hayvanlara karşı işlenen suçların aydınlatılması için çalışma yürütmektedir. Bulaşıcı hastalıklarını önlemek için aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Kedi ve köpeklere mikroçip uygulaması ile büyük ve küçükbaş hayvanlara küpe takılarak, kayıt altına alınması sağlanmıştır. Dünyamız insanlardan başka tüm evcil ve yabani hayvanlarla, bitkilerle beraber yaşadığımız diğer canlılara da zarar vermediğimiz bir yer olmalıdır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün dostlarımızın yaşama haklarının korunması, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 grafiktasarım
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.