Denizli’nin Acıpayam İlçesine bağlı Dodurga Mahallesi’nde bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Tarhana Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Tarhana Festivali’nde, geleneksel oyunlar, el emeği stantları ve tarhana çorbası ile büyük ilgi topladı. DOY-DER tarafından gerçekleştirilen Dodurga Tarhana festivaline siyasiler ve vatandaşlar akın etti.
Dodurga Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Şan önderliğinde düzenlenen Geleneksel Dodurga Tarhana Festivaline Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dodurga Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ela Çelen, eski dönem Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, mahalle muhtarları, iş ve siyaset dünyasından birçok vatandaşlar katıldı.
Tarhana festivali saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın Mollalar Cami İmamı Hatibi Kadir Alpartin’in okuduğu dua ile başladı. Yöresel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediğini belirten Başkan Şan “ 3.cü kez düzenlediğimiz yöresel lezzetlerini her daim ülkemize tanıtmak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz. Amacımız sadece bu lezzetleri tanıtmak değil, aynı zamanda geçmişte bu yana yaptığı yöresel lezzetleri gelecek nesillere aktarmaktır. Bizlere destek olan sponsorlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe Belediye Başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Tarhana Festivaline Dodurga mahallesinin kendisi için ayrı bir önemini olduğunu söyleyen, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Ben Serinhisar’lı olsam da Dodurga’da öğretmenlik yapmış babamın oğlu olarak, Dodurga benim fahri köyümdür, Dodurga’nın derdi, sorunu benim derdimdir” dedi.
Başkan Çavuşoğlu, “Festivalin hazırlığında emeği geçen dernek başkanımıza, muhtarımıza ve katkılarını esirgemeyen Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım’a ve Dodurgalı dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, “Acıpayam’ın 56 mahalle muhtarlarımız ile beraber canla başla çalışarak Acıpayam’ı hak ettiği yerler ulaştıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle ve halkımızla bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum ve festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Dodurga’nın DOY-DER tarafından çok iyi temsil edildiğini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Eretmur, “Dodurgalıları çok iyi temsin eden ve birlikte çalışmakta onur duyduğum değerli kardeşim. Bu gün 3.’sünü Kutladığımız Tarhana Festivali’nin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Tarhana festivalinin önemini vurgulayan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik,” Tarhana bizim ana yiyeceğimiz Tarhana demek bolluk, güzellik ve paylaşmak demektir bu nedenle festivalin hayırlı olmasını diliyorum, “dedi.
DOY-DER’in önderliğinde ve hayırseverlerin katkılarıyla düzenlenen 3’üncü tarhana festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ile kutlandı. Yüzlerce kişiye yetecek yemeklerin yapıldığı festivalde, yöreye has geleneksel tarhana kazanları yakıldı. Katılanlara tarhana çorbası, aşure ve tarhana ikramında bulunuldu. Geleneksel Dodurga Tarhana Festivaline Acıpayam’ın 56 mahallesinden üreten kadınlar ücretsiz stantlar açarak ürünlerini görücüye çıkardı.
Çocukların çuval yarışı ve yumurta yarışı büyük ilgi gördü. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüller verildi. Yarışmaların ardından Büyükşehir belediyesi bando takımı ve halk müziği konseri büyük beğeni topladı. Dodurga tarhanası festivali ağalığı için kıran kırana bir mücadele oldu. Çoban bıçağı ihalesini Mustafa Nak, kılıç ihalesini de Recep Deniz kazanırken, Dodurgalılar Tarhana Hanım Ağalığına adayı Ela Çelen ile kıyasıya süren mücadeleyi önceki ağa iş insanı Hikmet San kazandı.