Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile PAÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, belediye- üniversite işbirliğini görüştü.
BULDAN ÖRNEK İLÇE OLABİLİR
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret etti. Üniversite-Belediye iş birliği konusunda Buldan’ın örnek ilçe olabileceğinin vurgulandığı ziyarette Rektör Prof.Dr. Kutluhan, öğretim üyelerine “Türkiye’ye örnek projeler çıkarın” diye seslenirken, Belediye Başkanı Mustafa Şevik,” Buldan, Tekstil ve mimari restorasyon işbirliğinde örnek olabilir. Belediye olarak hocalarımızın hizmetindeyiz” dedi.
PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu’nun gereksinimlerini yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Buldan’a gelen PAÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret etti. Belediye-Üniversite işbirliğinin masaya yatırıldığı ziyarete, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Babadağ Kaymakamı Adem Karataş, PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Gizem Karakan Günaydın ve rektör yardımcıları katıldı.
“PAÜ Meslek Yüksekoklu çerçevesinden Buldan’a daha neler yapabiliriz” duygu ve düşüncesi içerisinde olduklarını vurgulayan Rektör Kutluhan’a ziyaretin anısına Buldan dokuması el ürünlerinden ve organik tarım ürünlerinden hediye Başkan Şevik, son kitabı “Dokumanın Başkenti Buldan” adlı kitabını da imzaladı.
Daha sonra Buldan dokumasının geçmişten günümüze gelişiminin sergilendiği eski cezaevini ziyaret eden Rektör Kutluhan, Belediye tarafından sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamalarının yapıldığı sokakları gezdi.
BULDAN, BELEDİYE-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNDE ÖRNEK İLÇE OLABİLİR
Buldan Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlileriyle bir araya gelen Rektör Kutluhan, “MYO’lar daha nitelikli elemanlar yetiştirmeli. Buradan mezun olan öğrencilerimize, lise türü eğitimi ön gördüğümüzde gelişme şansları yok. Teorik eğitimden çok uygulamalı eğitimlere ağırlık vermeliyiz. Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri, sokakta olmalı. Buldan bunun için oldukça uygun. Kaymakamlık ve Belediye ile birlikte projeler yapın. Ortak projeler çıkarırsanız örnek olarak Türkiye’ye gösteririz, Dünya’da buraya turist olarak gelir. Yine Moda Tasarımı bölümü için de Buldan’ın güçlü bir alt yapısı var. Tekstil firmalarıyla, üreticilerle bağ kurmalıyız” dedi.
BELEDİYE OLARAK HOCALARIMIZIN EMRİNDEYİZ
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MYO’da düzenlenen toplantının açılış konuşmasında Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını belirterek, “Sanayi, metalden baruttan ibaret değil. Buldan’ın iki muhtelif unsurundan bir tanesi tekstil, diğeri onunla müsammalaşan mimarisi. Biz bu iki hat üzerinden Buldan’ın hem ekonomisini hem de sosyal hayatını tesis ettik. Bunun sanayi tarafı da var. Bu konuda biz üniversitemize her zaman olduğu gibi bundan sonra da işbirilği içerisinde olmaya hazırız. Sizler beni ümitlendirdiniz. Ben umutluyum. Hem Buldan’dan hem Denizli’den her zaman umutluyum. Ben 25 yılımı Avrupa’da geçirdim. Dünya’nın birçok yerini gördüm. Ama Anadolu çok güzel. Ve en güzel yerlerinden birisi Ege Bölgesi. Burası insanların düşündüğü yer. Dünya’nın neresinde bir medeniyet unsuru varsa, Anadolu ve Ege Bölgesi menşelidir. Çok hassas bir coğrafya üzerinde oturuyoruz. Bunun da hakkını vermek lazım. Dünya tıkandı, İnsanlığın sıfırlanması lazım. Birçok değerlerimizi, ahlaki olmak üzere. İki heceli beş harfli kelimeyi kendimize hakim kılmalıyız. Çok çalışmalıyız, çok çalışmalıyız, çok çalışmalıyız” diye konuştu.
Batı ülkelerinin Üniversite-sanayi işbirliğini 1800-1900’lü yıllarda yaptığını hatırlatan Başkan Şevik, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün üzerimizde hakimiyet borusunu öttüren Batı, Üniversitesini çok iyi konuşturmuş. Eskiden Külliye derlerdi. Külliyenin, Külli delaleti yeter. Neticede üniversal kavramı, çok şümullü bir merhum. Üniversiteden ben ümitli olmak istiyorum. Üniversite aslında bilgi yükleyen değil, işi pratikte genç bir dimağa öğrenme metodunu veren kurumlar olmalı. Ben geçmişe dönük baktığım zaman kısmen ümitsizdim. Ama önümüzdeki dönemde bakıyorum Türkiye’nin özellikle sanayi sektöründe, Üniversite ile işbiriliğini her dem hissetmeye başladık. Buldan kendi hacmine göre tekstil ve mimari ağırlıklı. Ama dediğim gibi Hz. Ali’nin bir sözü var. ‘Parça bütünün habercisi’. Yani biz burdayız, Denizli burda, Türkiye burda. Buldan’ın önceliği tekstil ve mimari restorasyon. Bu konuda biraz daha kendimizi tekzip edersek, öğrenci sayımızı yükselte bilirsek Buldan örnek bir ilçe olabilir. Denizliye münhasır. Türkiye’de de bize yakın ilçeler var, Odunpazarı, Beypazarı gibi. Buldan bir adım olabilir. Denizlimizin projelerini burada tatbik etme fırsatı olabilir. Ben bu konuda her zaman hocalarımızın emrindeyim, hep öyle oldum, bundan sonrada öyle olacak” diye konuştu.