enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpdenizli haberdenizlikazaiyi partideva partisitdp
DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
15°C
Denizli
15°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C

Çal’ın kınalı kuzularını dünya tanıyor

Çal’ın kınalı kuzularını dünya tanıyor
talip gsm
29.05.2023 10:57
A+
A-

Denizli’nin Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi’nde her yıl düzenlenen Geleneksel Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramında çekilen fotoğraf, UNESCO’nun Nisan ayı dergisi The Unesco Courier Dergisi’nde “Göçebe Festivali” adıyla yayınlandı.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) dergisi, İpek Yolu’nda yaşanan ilginç festivaller, inançlar ve maneviyatlar, geleneksel sporlar, tekstil ve giyim konularında daha önce ödül almış fotoğrafları Nisan ayı sayısında yayınladı. The Unesco Courier Dergisi, “Koyunuyla suya atlayan Türk Çobanı” yorumuyla, yayınladığı fotoğrafın altına, “Göçebe Festivali. Denizli’nin (Türkiye) Aşağıseyit köyünde yaklaşık 850 yıldır her yıl düzenleniyor. Çoban koyunları dereye götürür ve koyunlar koyunları hiç durmadan geçmek zorunda kalır” yazısını yazdı. Böylece, dünyanın sayılı dergilerinden biri olan The Unesco Courier, Çal’ın kınalı kuzularını dünyaya tanıtmış oldu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Aşağıseyit halkının ve bölgedeki çobanların asırlardır geleneği yaşattığını, Çal Belediyesi’nin de 2014 yılından sonra organizasyonu üstlendiğini söyledi. Akcan, etkinliğin her yıl Ağustos ayının son haftası yapıldığını hatırlatarak, “Geçen yıl şap hastalığı nedeniyle yarışmaları festivalimizi düzenleyemedik. Bu yıl için hazırlıklara başladık. Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı, Türk geleneğinin devamı ve yaşatılması adına önemli. Ayrıca, bu etkinlik bölgemizin turizm alt yapılarından en önemli köşe taşını oluşturuyor. Yıllar sonra binlerce turistin, Aşağıseyit’e geleceğini planlıyor, umut ediyoruz” diye konuştu.

 grafiktasarım
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.